Mijn Biografie

Mijn naam is Peter van Kollenburg en ik hou van fotografie

Ik ben woonachtig in het Noord Brabantse dorpje Biezenmortel en heb een brede interesse in fotografie. Fotografie beschouw ik nog steeds als een van de mooiste hobby’s die er bestaan. Ik ben dan ook niet van plan om er ooit mee op te houden.

Ik fotografeer daarom regelmatig aan eigen projecten, voor mijn eigen plezier en om mezelf verder te ontwikkelen als fotograaf. Lekker klooien, zonder eisen of verwachtingen van anderen en zonder tijdsdruk. Standaardplaatjes zijn niet aan mij besteed en dat realiseer ik mij door tijd te nemen om een goede compositie te maken en anders naar een beeld te kijken vanuit een onverwacht perspectief.

Mijn Hobby's

Sinds enkele jaren fotografeer ik ook in een fotostudio in mijn woonplaats. Ik heb voor mijzelf een prettige werksituatie gecreëerd, werken in de studio.

Om perfecte beelden te maken die “af” zijn moet je als fotograaf voldoen aan bepaalde voorwaarden: doorzettingsvermogen, gedrevenheid, ervaring en kennis van je onderwerp is heel belangrijk. Liefde en solidariteit met de natuur zijn de basisvereisten voor iemand die in de natuurfotografie wil meedraaien. Natuur- en buitenfotografie betekent voor mij erop uitgaan en genieten van de natuur met als hoofddoel foto’s maken die mij bevallen met mijn eigen aanpak en visie. In de fotografie spelen zowel vorm als compositie een belangrijke rol, en omdat kleur naar mijn mening vaak alleen maar afleidt van de essentie van een beeld, geeft ik soms de voorkeur aan zwart-wit materiaal.

Hoe Ik Werk


Nederland, en vooral mijn eigen woonomgeving (midden Brabant) is mijn inspiratiebron. Ik heb hier alles bij de hand, bossen en vennen, heide, stuifzand, en de uiterwaarden langs de maas. Ik besteed veel aandacht aan goede lichtomstandigheden, het vermijden van een storende achtergrond en de juiste compositie, wat ik buitengewoon belangrijk vindt. Het liefst fotografeer ik onderwerpen die ik dicht bij huis kan vinden en laat de exotische dieren over aan anderen liefhebbers. Door relatief dicht bij huis te fotograferen, kan ik extra de tijd nemen voor mijn foto's en steeds teruggaan, totdat ik tevreden ben over mijn onderwerpen die ik op de gevoelige plaat heb vastgelegd. Ik ben van mening dat je de beste resultaten verkrijgt door er de tijd voor te nemen, je onderwerp goed te verkennen en het volledig uit te diepen. Alleen dan maak je bijzondere en mooie foto's.

Contact

stuur een email.

Naam

E-mail

Bericht

Stuur een kopie naar jezelf